Abdijkerk Loosduinen - vol van muziek!

Bezichtiging kerk

De Abdijkerk heeft als oudste gebouw van groot Den Haag de status van monument en is in dat kader in de zomermaanden opengesteld voor bezichtiging. De kerk is open in de maanden juli en augustus op zondagmiddag van 14.30 tot 16.15 uur.
Tijdens de openstelling zijn er altijd enkele vrijwilligers aanwezig waar u met uw vragen terecht kunt. Rond 14.45 uur kunt u zich aansluiten bij een rondleiding, waarbij bijzonderheden aan bod komen die u anders misschien voorbij zou lopen.
In de kloostergang staat in de zomer een jaarlijks wisselende tentoonstelling opgesteld en is een multimediashow te bekijken.
U kunt ook een virtueel bezoek aan de Abdijkerk brengen.

Monumentendag

Op Monumentendag (9 september 2016) is de Abdijkerk van 10.00—16.30 uur geopend voor bezichtiging, met een boekenmarkt, een 'open orgelmiddag' (13.30-15.00 uur) en een afsluitend orgelconcert om 15.30 uur.

Boekenmarkt
Prachtige en soms zeldzame boeken voor geen geld! Ook dit jaar de traditionele boekenmarkt ten bate van onze Stichting, voor ons een belangrijke inkomstenbron.
Krijgt u dorst of honger van al het snuffelen: warme en koude dranken en lekkere hapjes staan voor u klaar!

Open Orgelmiddag
Van 13.30 – 15.00 uur houden we ‘open dag’. Een ieder die ons fraaie orgel wil bespelen is welkom om plaats te nemen achter de klavieren van het Reichner-orgel, ongeacht zijn of haar niveau. Er is assistentie aanwezig om u zo nodig de weg te wijzen. Ook kinderen en jongeren nodigen we van harte uit van dichtbij kennis te maken met deze ‘koning der instrumenten’. Aanmelding vooraf is niet nodig. Speeltijd is afhankelijk van het aantal spelers, maar minimaal 10 minuten.

Slotbespeling
Om 15.30 uur sluiten we af met een korte orgelbespeling. Het programma vindt u t.z.t. in het programmaboekje van de zomerzondagmiddagconcerten.